zastrahovki

Предстои ви пътуване?

Вземете надеждна застрахователна защита - тук и сега!

Изберете подходящата туристическа застраховка за Вашето пътуване!

Разболяване по време на престой в чужбина, би могло да излезе доста скъпо без подходяща застраховка при пътуване, дори и в рамките на Европейския съюз. Европейската здравна карта покрива само спешно медицинско лечение, но не и допълнителни услуги, като спасителни операции или медицински транспорт към родината, загуба или кражба на багаж, отговорност към трети лица.

Освен това доста често държавните болници се намират във вътрешността на страната и при спешен случай се налага посещение в по-близките частни клиники или консултация с медицинско лице в хотела. Такъв тип медицински заведения нямат договор с Националната здравна каса и не могат да ви обслужат безплатно. Поради тази причина се налага да заплатите на място за прегледа и след завръщане в България да осребрите фактурите при НЗОК. Възможно е здравната каса да не възстанови разходите в пълен размер, а да поема само сумите, в съответствие с българските ценови тарифи за същото лечение.

За пътувания извън Европа Европейската здравна карта не осигурява покритие. Разходите за медицинско обслужване извън Европа могат да възлязат на няколко хиляди евро, дори при дребни инциденти, които изискват болничен престой. При по-тежки медицински случаи или при злополука, налагаща операция или медицински транспорт, разходите могат да нарастнат главоломно. Така например в САЩ или в Канада, дори само при 1 ден болничен престой с включен медицински преглед, се налага заплащане на пет цифрени суми.

Застраховка при пътуване Ви предлагаме с продукта Туристическа застраховка при пътуване.

Планирали се дългоочаквано пътуване, но поради непредвидени обстоятелства се налага да го  отмените. Ние от не можем да ви спестим разочарованието, но затова пък можем да ви предпазим от високи финансови загуби!

Неустойките при отмяна на пътуване нарастват, колкото по-малко време остава до отпътуване. Понякога финансовите загуби могат да обхванат пълната цена на пътуването, като поставят възможността за повторно пътуване под въпрос. Застраховка при отмяна на пътуване възстановява средствата за заплатени, но неконсумирани услуги, към момента на настъпване на застрахователното събитие, от здравословен, служебен или семеен характер (съгласно ОУЗ).

Застраховка с отмяна на пътуване се препоръчва особено горещо на родители с малки деца, тъй като, поради крехкостта на детския организъм, децата стават по-честа жертва на вирусни инфекции или класически детски болести, които могат да станат причина за внезапна невъзможност за пътуване.

Застраховката е подходяща също така и за самостоятелно пътуващи или групи, които биха желали да се застраховат срещу неочаквани обстоятелства, като напр. внезапно тежко заболяване на застрахованото лице или негов близък, неправомерен отказ на виза, неочаквано прекратяване на договора от страна на работодателя и други съгласно ОУЗ.

Ако до 7 лица са резервирали заедно пътуване и са застраховани на една полица, то разходите по отмяна на пътуване се поемат за всички участници, макар и само едно лице от тези 7 да е засегнато.

Защита при анулация на пътуване Ви предлагаме с продукта Отмяна на пътуване

Доста често пътническият багаж пристига със закъснение на крайната дестинация, тъй като е бил натоварен на погрешен самолет. В този случай се налага закупуване на допълнителни вещи от първа необходимост (напр. дрехи, козметика и т.н.), което може значително да натовари бюджета за пътуването.

При застраховка при пътуване в различните застрахователни продукти се предлага и покритие на тези събития съгласно ОУЗ.

Помощта е само на една ръка разстояние! Нашата телефонна централа е на Ваше разположение 24 часа в денонощието. При спешен случай в чужбина бързата помощ и съдействие са неотменими. Служителите на нашата 24-часова телефонна централа са готови да окажат съдействие по всяко време на денонощието, навсякъде по света, независимо дали се касае за заболяване/злополука или загуба/кражба на паспорт, пари и т.н.

Когато сте на път, има ситуации, които не можете да предвидите. Но също така има мерки, които можете да вземете, за да сте добре подготвени. Ето няколко полезни съвети:

 • Ако пътувате със самолет, бъдете на летището най-малко 90 минути преди полета или от два до три часа по-рано, ако полетът е интерконтинентален. Чекирането онлайн ще Ви спести дългото чакане на опашкитe пред гишетата.
 • Осведомете се за евентуални предупреждения и призиви от страна на Министерството на външните работи.
 • Подсигурете си фотокопие на важни документи, като например паспорт или медицински рецепти. Така е много по-лесно те да бъдат възстановени в случай на загуба.
 • Поставяйте всички лекарства в оригиналните им опаковки.
 • Сложете етикети на куфарите, при възможност напишете офис адрес, вместо домашния.
 • Ако пътувате с деца, носете техни снимки или ако е възможно запаметете такива на мобилния си телефон.
 • Оставете ценни вещи, като например скъпи бижута, у дома.
 • Носете пари, кредитни карти и паспорт в портфейл или малка чанта под дрехите си. Бъдете предпазливи и избягвайте да показвате големи суми пари пред много хора.
 • Внимавайте за джебчии – често работят заедно. Един или няколко се опитват да Ви отвлекат вниманието, докато друг краде Вашите ценни вещи.
 • Запознайте се с местните закони и норми в региона или държавата, където ще пътувате.
 • Ако не говорите езика, научете няколко важни фрази, в случай че Ви е необходима помощ.
 • Вслушвайте се в здравия си разум: Не ходете вечер в непознати райони, не се качвайте в необозначени таксита, не приемайте пакети с неизвестно съдържание.

И за финал още един съвет от нашите професионалисти:
Бъдете с повишено внимание, когато ползвате застрахователна защита на кредитни карти!

Разчитайки на застрахователната защита на кредитната карта, пътуващите доста често се сблъскват с разочарованието, че голяма част от разходите им не могат да бъдат поети. Застрахователната защита при кредитните карти зависи от обстоятелствата, при които картата се използва и дали пътуването е било заплатено с нея. Доста често само притежателя на кредитната карта ползва защита, но не и неговото семейство.

Също така кредитната карта рядко осигурява покритие при прекъсване на пътуването и завръщане без медицинска необходимост. По правило само едно застрахователно събитие може да бъде регистрирано на година.

Със застраховките ползвате всеобхватна защита преди и по време на пътуване. От семейните ни отстъпки могат да се възползват и семейства от макс. двама възрастни и до пет деца, без значение от роднинската връзка помежду им.

Всяко пътуване носи със себе си приятни емоции, зареждащи срещи и вълнуващи преживявания. Нерядко обаче то може да е съпътствано от непредвидими събития: злополука, здравословен проблем, изгубен багаж, причиняване на вреди на трети страни и т.н. Тези разходи много често могат да бъдат значителни, да създадат грижи, неудобства, а при по-големи размери – и финансови затруднения. Всичко това лесно може да бъде избегнато със сключването на туристическа застраховка с адекватни покрития и висока степен на защита. Ако разчитате на Европейска здравна карта за пътувания в Европейския съюз имайте предвид, че тя покрива само спешни и животозастрашаващи случаи, до овладяване на острото състояние, и не поема последващи лечения и изследвания, обезщетения или репатриране. Често пъти, особено ако сте на почивка в курорт, локацията на най-близкото лечебно заведение, приемащо ЕЗК, е в областния град, което поражда допълнителни разходи за транспорт или необходимост да се ползва местния медицински център, където прегледите и лечението се заплащат. При липса на застраховка за пътуване в чужбина, разходите за болнично или амбулаторно лечение в САЩ или Канада могат да достигнат десетки хиляди долари, дори и за неусложнени медицински случаи.

 Важно е да отбележим и възможността да застраховаме лица с хронични заболявания в случай, че заболяванията не са били обострени през последните 12 месеца (съгласно Общите застрахователни условия). Ние ще се погрижим и за възстановяване на загубите в случай на откраднат или повреден багаж, ще осигурим медицински транспорт до родината или до друго лечебно заведение, когато това е необходимо. Предвидили сме покрития за репатриране при смъртен случай, издирвателни и спасителни мероприятия, обезщетения при инвалидност, отговорност за нанасяне на имуществени щети или телесна повреда на трети лица. Ние разполагаме със собствена асистираща компания с обслужване на български език и телефонна централа за спешни случаи, която е на Ваше разположение 24 часа в денонощието. Нашите продукти са с подходящи покрития при кандидатстване за визи за Русия, Куба, САЩ и пр. 

 Застраховката се сключва преди започване на пътуването от България, приложима е за български граждани и чуждестранни лица с постоянно пребиваване в България.

!!!Туристически застраховки за всякакви ситуации!!!

Translate »